top of page
Kolin Kajo Kolin upeat maisemat auringon laskiessa_edited.jpg

Kolin Kajon tarina

Tervetuloa Arjan ja Heimon vieraaksi Kolin Kajoon!

Asumme maatilalla, jossa puutarhan hoitaminen on mieliharrastuksia.

Olemme luonnossa viihtyvä ja maatilalla asuva pariskunta Juuasta.  Puutarhan hoitaminen on mieliharrastuksia ja vapaa-aikana liikumme luonnossa kaikkina vuodenaikoina: talvella hiihtäen ja muina aikoina metsissä ja luontopoluilla samoillen. Puitteet täällä ovatkin upeat; kotimme lähialueella sijaitseva Kolin kansallispuisto on ollut usein retkeilykohteemme ja näihin maisemiin me kutsumme myös vieraamme viihtymään. Vapaa-aikana liikumme paljon luonnossa, talvella hiihtäen ja muina aikoina metsissä ja luontopoluilla samoillen. Kotimme lähialueella sijaitseva Kolin kansallispuisto on ollut usein retkeilykohteemme.

Vuokramökkiyrittäjäksi Kolille

Ympäristön kauneudesta vaikuttuneina ryhdyimme etsimään paikkaa, johon voisimme rakentaa vapaa-ajan asunnon. Tällainen paikka löytyi hiihtoretkillä Räsävaaran laelta, johon poikkesimme aina ihailemaan maisemaa. Marjastus- ja sienestysretkillä tulimme tälle pienelle aukiolle nauttimaan eväitä. Kun maanomistaja ilmaisi syksyllä 2010 kiinnostuksensa tämän palstan myyntiin, olimme heti valmiit kauppoihin. Siitä alkoi uudisrakentajan polku vuokramökkiyrittäjänä. Tontille ei ollut tietä, eikä vettä tai sähköä. Lähin asutus oli kolmen kilometrin päässä.

Huvila Kolin Kajo käyttöön vuonna 2015

Paikka oli niin upea, että päätimme rakentaa siihen vuokrakäyttöön soveltuvan huvilan. Halusimme tarjota muillekin paikan, jossa voi löytää oman sinisenhetkensä. Rakentaminen päästiin aloittamaan vuonna 2011. Aluksi tontille kuljettiin latupohja-polkua pitkin, tavaraliikenne hoidettiin traktorilla ja peräkärryllä. Kun louhintayrittäjän kompressoria vietiin metsäpolkua pitkin, yrittäjä totesi, ettei ole vastaavaan paikkaan aiemmin joutunut. Rakentamistyössä vierähti muutamia vuosia, pystytysvaiheen jälkeen Heimo teki rakennustyötä lomilla ja varsinaisen työpäivän jälkeen iltaisin. Huvila oli sisustamista vaille valmis vuonna 2014 ja otettiin käyttöön vuoden 2015 lopulla.

Empaattinen asiakaspalvelu ja luonnosta huolehtiminen ovat arvojamme

Toimintamme on asiakaslähtöistä. Järjestämme kaiken valmiiksi ennen vieraiden tuloa ja otamme kaikki henkilökohtaisesti vastaan. Näin vieraat tutustuvat meihin, oppivat luottamaan ja osaavat tarvittaessa ottaa yhteyttä vierailunsa aikanakin. Tervetulotoivotusten osana opastamme huvilan asumiseen liittyvät käytänteet, ja asiakkaat pääsevät heti lomatunnelmaan. Kerromme paikallisesta palvelutarjonnasta sekä harrastusmahdollisuuksista. Ympäröivä luonto on tärkeä osa Kolin Kajoa, ja koemme luonnosta huolehtimisen ja eettisen matkailun hyvin tärkeäksi.

Kehitämme toimintaamme asiakaspalautteen avulla

Pyydämme aina vierailta palautetta sekä siitä, mikä sai heidät viihtymään huvilalla että mahdollisista kehittämisen kohteista. Saamamme palaute on ollut erittäin positiivista ja kannustaa jatkamaan toimintaamme. Parasta huvilan vuokrauksessa on tavata erilaisia ihmisiä, kuulla heidän tarinoitaan ja toteuttaa heidän unelmiaan.

Yrityksemme Markkinointiyhtiö Heimo Lehikoinen omistaa Kolin Kajon lisäksi Kultaranta nimisen kiinteistön Vinkarinniemellä Pielisen rannalla. Tontilla on pieni hirsimökki piharakennuksineen. Mökkiä vuokrataan lähinnä kesäkäyttöön. 

bottom of page