top of page
Lumikenkäilyä Kolilla Kolinkajon läheisyydessä.webp

Vastuullisuus

Kolin Kajo edistää vastuullisuutta suosimalla paikallisia tuotteita ja palveluita sekä tukemalla kestävää matkailua. Ekologisesti hyödynnetään  maalämpöä, uusiutuvia materiaaleja ja biohajoavia pesuaineita sekä lajitellaan jätteet. Kiinteistössä ei käytetä torjunta-aineita, ja sen ylläpidossa huomioidaan maisema-arvot ja luonnon monimuotoisuus. Kolin Kajo on sertifioitu ECEAT ekologisten ja kulttuuristen kriteerien mukaisesti.

 

Sosiokulttuurinen vastuu


Olemme Kolin Kajon omistajina osa paikallista elämää ja kunnioitamme toiminnassamme paikallisten ihmisten arvoja ja elinympäristöä.  Osallistumme kotiseutuyhdistyksen järjestämiin tapahtumiin, ja tiedotamme niistä vieraillemme. Kolin luontokeskus Ukko ja muut alueen matkailupalvelut ja niiden tuottajat esitellään vieraille esittein ja kertomalla lisää paikan päällä vieraiden vastaanoton yhteydessä. Käytämme mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita ja palveluja ja suosittelemme niitä myös vieraillemme. Palveluntuottajien ja kauppaliikkeiden yhteyslinkit löytyvät kotisivuiltamme Luonto ja aktiviteetit.


Tavoitteena on tiivistää yhteistyötä paikallisten yritysten ja yhdistysten kanssa ja tukea paikallista elinvoimaisuutta. Olemme mukana matkailuhankkeissa, joiden tavoitteena on vastuullisen matkailun kehittäminen.


Kiinteistö sijaitsee noin 3 kilometrin päässä lähimmästä asutuksesta, joten vieraat eivät häiritse paikallisia ihmisiä eikä päinvastoin. Tiestön kunnossapidossa sekä kiinteistön huollossa käytetään paikallista palvelua. Perheyhtiössä huolehdimme omatoimisesti vieraiden oleskelun/loman ongelmattomasta sujumisesta huvilalla.

 

Olemme mukana Metsähallituksen matkailuyhteistyössä. Luontoon.fi -sivuston Retkietiketti on sisällytetty vieraita varten majapaikan mökkikirjaan.


Kaikkia vieraat ovat meille tervetulleita.

Emme syrji ketään iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Liikuntarajoitteisten henkilöiden osalta on huomioitavaa, että huvilalla oleskelu ei ole täysin esteetöntä, koska siellä ei ole hissiä. Vieraiden turvallisuutta ja turvallista oleskelua koskevat ohjeet on koottu erikseen huvilan mökkikirjaan.

Ekologinen vastuu


Kiinteistö ja lämmin vesi lämmitetään maalämmöllä. Sähkösopimuskauden päättymisen yhteydessä huhtikuussa 2024 siirrymme ostamaan sähköyhtiöltä vain fossiilitonta sähköä. Majoitustiloissa on varaava takka-leivinuuni ruoanvalmistusta, tunnelman luomista ja lämmitystä varten. Kiinteistöllä on tätä varten varastoituna hyvin kuivattua, lähialueelta hankittua puuta, jota käytetään myös ulkopaljun veden lämmittämiseen sekä ulkona olevalla tulistelupaikalla. Huvilalla on oma, säädösten mukainen jätevesijärjestelmä. Ohjeistamme vieraitamme veden ja sähkön käytössä. 


Kolin Kajo on rakennettu suomalaisesta puusta, joka on uusiutuva, kestävä ja pitkäikäinen rakennusmateriaali ja toimii koko elinkaarensa ajan hiilivarastona. Tonttia hoidetaan maisema-arvoja ja luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen. Kiinteistöllä ei käytetä torjunta- eikä lannoiteaineita.


Käytämme biohajoavia pesuaineita. Suihkuissa ja lavuaareissa on vettä säästävät termostaattihanat. Käyttötavarat on valmistettu kestävistä materiaaleista, ja pyrimme käyttämään ekologisia vaihtoehtoja muutoinkin toiminnassamme.

Emme käytä kertakäyttöastioita.
Lajittelemme ja kierrätämme muovin, paperin ja pahvin, lasin, metallin sekä biojätteen. Vieraille on laadittu kierrätykseen liittyvä ohjeistus ja järjestetty kierrätyksen mahdollistava jätteiden lajitteluastiat.
Kolin Kajolla vieraiden käyttöön varatut harrastusvälineet (lumikengät, potkukelkat, rattikelkat, frisbeegolf, tikkataulut, mölkkypeli) eivät vaadi moottorienergiaa eikä fossiilisia polttoaineita. Huvila tarjoaa mahdollisuudet nauttia luonnonrauhasta ja luontoon pääsee suoraan huvilalta. Lähimaanomistajien kanssa on sovittu, että vanhoja polkupohjia voi käyttää.

Toimintojen kehittäminen ja sertifiointi


Toimimme vastuullisesti. Se takaa toimintamme jatkumisen myös tulevaisuudessa.
Palvelumme kehittämiseksi keräämme vierailtamme palautetta oleskelun ajalta, kirjallisesti ja/tai suullisesti. Myös nettivarausjärjestelmässä toivomme vieraiden antavan palautetta. Kehitysehdotukset pyrimme toteuttamaan viiveettä. Kestävän matkailun kehittämistä koordinoivat yrityksen omistajat.


Kolin Kajo on hyväksytty Suomen luomumatkailuyhdistyksen ECEAT Suomi ry:n jäseneksi. Kolin Kajo sitoutuu täyttämään ECEAT:n kansainväliset laatukriteerit ekologisesta ja kulttuurisesta kestävyydestä.

bottom of page